1 litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového), 2 lžíce sušených hub, kmín, 1 lžíce krupice, hrst sedmikráskových květů, 1 mladá cibulka, 4 vajíčka, sůl, pažitka, špetka pepře
Příprava:
V zeleninovém nebo kuřecím vývaru nejprve uvaříme houby s kmínem. Jakmile houby začínají měknout, přidáme opraženou krupici a necháme vařit dalších 10 minut. Mezitím si na pánvičce vedle připravíme míchaná vajíčka s pažitkou a na prkénku si zvlášť nasekáme mladou cibulku. Po deseti minutách vaření polévky nasypeme květ sedmikrásky (buď celé květy anebo nakrájené).
Vezmeme hluboký talíř, na jehož dno dáme jednu až dvě lžíce vajíčka, posypeme mladou cibulkou a zalijeme “sedmikráskovou” polévkou.