Mnoho maminek má problém, kdy začít podávat dětem ryby a mořské plody. Protože řada lidí má na rybí maso a mořské plody alergii, doporučuje se s opatrným podáváním těchto potravin začít v malých dávkách od jednoho roku věku dítěte. První by se mělo začínat s rybím filé, které nesmažíme, ale dusíme. Při smažení maso pojme zbytečně moc tuku.
V obchodech je dnes také prodávána dětská výživa s obsahem ryb, na obalech je napsáno, od kolika měsíců lze tuto stravu podávat. Zpravidla to bývá od ukončeného 8. nebo 10. měsíce věku dítěte. Ryby obsahují velké množství omega 3 nenasycených mastných olejů. Tyto oleje jsou důležité pro rozvoj mozku, mají vynikající protizánětlivé a protisklerotické účinky a pomáhají tělu bránit se proti kardiovaskulárním chorobám. V mořských rybách jsou také hojně obsaženy stopové prvky, například jód a zinek. Tyto jsou velmi důležité pro naše zdraví a v ostatní stravě nejsou tak hojně obsaženy.
Pozor bychom si měli dát v případech alergie, onemocnění štítné žlázy, kůže a ledvin. Jinak je vhodné zařazovat ryby a mořské plody do jídelníčku alespoň jednou týdně.