Pokud vaříte příkrmy sama, jistě uvítáte možnost vytvořit si nějaké zásoby pro případ časového presu. Nejrychlejší je zbylý hotový příkrm zmrazit. Nezapomeňte, že není vhodné mrazit jídla již jednou zmražená – tedy vyrobená z mražené zeleniny nebo masa. Raději zamrazujte jen výrobky z čerstvých surovin.
Větší skladovací kapacitu i trvanlivost získáte zavařováním. Zejména ovocné přesnídávky jsou velmi jednoduché na přípravu a vydrží i více než rok. Příprava je jednoduchá – vybrané ovoce povařte, v případě potřeby oslaďte nebo zahuštěte kukuřičným škrobem a sterilujte 20 minut při 90 stupních. Šroubovací víčka dotáhněte až po sterilaci. Vodní hladina by měla sahat do tří čtvrtin výšky sklenice.
Masozeleninové příkrmy jsou k zavařování méně vhodné. Pokud byste přece jen chtěla přebytky takto zpracovat, je nutné je sterilovat nadvakrát. Poprvé šedesát minut a druhý den poloviční dobu. Důvodem je riziko botulotoxinové infekce. Pokud ale příkrmy zavaříte dle výše uvedeného návodu, bakterií se nemusíte bát a příkrm můžete skladovat při pokojové teplotě.