Osobně vymyšlený recept na slaný fazolový koláč. Fazole máme moc rádi a lístkové těsto, z kterého je upečený, také. Tento koláč chutná i dětem, které luštěniny nemusí. Navíc spoustě dětí chybí právě zdravé luštěniny v jídelníčku.
Suroviny:
- 2 konzervy červených fazolí
- 400g lístkového těsta (Popřípadě 500g, podle toho, na jaké balení narazíte.)
- Ostrý kečup, případně tomatová boloňská omáčka, nebo jemný kečup s kořením (kari, česnek, pepř).
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- 100 g tvrdého sýra, např. Eidam, Gouda
- oregano
Postup:
Dvě konzervy rozmixujeme, přidáme kečup s kořením nebo boloňskou omáčkou. Těsto rozprostřeme natenko do koláčové formy, navrstvíme rozmixovanou hmotu, zasypeme pokrájenou cibulí. Potom poklademe slaninou, a buď zasypeme strouhaným sýrem, nebo poklademe plátkovaným a posypeme oreganem dle chuti.
Zapečeme v troubě, až je sýr krásně rozpečený.