Od ukončeného 10.měsíce
Ingredience:
- kedluben, brambory (zhruba ve stejném množství)
- voda
- kojenecké mléko
- olej/máslo
- vejce
Postup přípravy: Brambory a kedluben oloupejte a omyjte. Kedluben nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte vařit s trochou oleje nebo kouskem másla. Dejte vařit vejce. Brambory nakrájejte na kostičky a znovu propláchněte. Brambory přidejte ke kedlubnu a uvařte do měkka. Přidejte přiměřené množství kojeneckého mléka. Uvařenou zeleninu propasírujte nebo rozmačkejte. Z uvařeného vejce vyndejte žloutek a rozmačkejte ho vidličkou do zeleniny.
Tip:
- Při nákupu kedlubnu vybírejte menší mladé plody, které nemají dřevnaté části. Chuť kedlubnu je možné zlepšit nastrouháním kousku jablka.
- Vejce vařte minimálně 10 minut, raději však více. Jen tak budete mít jistotu, že došlo ke zničení případných bakterií ve vejci (např. salmonel).
- Připravený pokrm není možno mrazit.