Česnek a cibuli není třeba představovat. Tato chutná zelenina, která tvoří významnou součást obyčejných pokrmů, ale nemůže chybět ani v menu vybraných restaurantů a na královských tabulích, je rovněž zázračnou zbraní lidové medicíny. To že česnek i cibule opravdu dost zapáchá může někomu připadat jako vada na kráse. Ba naopak. Není jídlo, do kterého by se „ctihodná koule“ a „páchnoucí růže,“ jak se česneku a cibuli říká, nedávalo. V kuchyni má své nezastupitelné místo. Problémy mohou ale činit lidem s trávicími potížemi. Záznamy o blahodárných účincích česneku se nacházejí v lékařském rádci na egyptském papyru z 15. století před n.l., česnek velebil i řecký lékař Hippokrates či římský historik Plinius. Pythagoras nazval česnek králem koření. Staří Egypťané, Řekové a Římané znali i léčivou sílu, která se ukrývá v cibuli.
Tato publikace je rozdělena do několika kapitol. Na začátku je pojednáno o cibuli, česneku i pórku obecně, několik slov o historii, výživovách hodnotách a vitamínech, zdraví prospěšných látkách a zdravotních účincích. Součástí knihy je i řada pověr a zajímavostí o česneku a cibuli. Dozvíte se, jaké odrůdy můžete pěstovat. Na závěr je tato publikace doplněna řadou skvělých receptů, kde využijete česnek nebo cibuli. Přeji Vám příjemné počtení a dobrou chuť. Knihu si můžete objednat na www.fortunalibri.cz. (Vydavatelství Fortuna Libri)