Suroviny:
5 lžic červené čočky, 1 mrkev, 1 brambor, lžička olivového oleje, 1 vejce nebo 1 žloutek, trochu drceného kmínu a majoránky.
Postup: Do hrnce si dáme olivový olej, přidáme čočku, nakrájenou mrkev, brambor, krátce orestujeme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Přidáme trochu majoránky a drceného kmínu. Nakonec lehce vmícháme vaječný žloutek. U dětí, kterým již byl 1 rok můžete dát celé vejce. V případě alergické anamnézy u dítěte dejte pouze žloutek. Nechte provařit. Je to výborný oběd nebo svačinka. Můžete k tomu dítěti podat kousek chleba. Hotový pokrm lze pomačkat vidličkou.
Ještě nedávno jsem tuto úžasnou luštěninu neznala a teď jí používám běžně. Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá, mohou jí tedy kojící ženy i děti kolem 1. roku. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně. Je opravdu rychle hotová. Pochází z Turecka.